WONEN IN HIGH LANE

TBV Wonen en Van de Ven Bouw en Ontwikkeling B.V. bouwen High Lane. 150 Nieuwe sociale huurwoningen en een ontmoetingsruimte in een prachtig nieuw wooncomplex langs het spoor. High Lane kijkt uit op het Spoorpark. Ze refereert aan het gelijknamige park in New York. De appartementen zijn met name geschikt voor jongeren tot 45 jaar.

De woontoren langs het spoor neemt met zeventig meter hoogte met 21 verdiepingen een prominente plek in de Tilburgse skyline. Daarnaast komen langs de Hart van Brabantlaan en langs de Sint Ceciliastraat twee gebouwen te staan met zes verdiepingen. Tussen die twee gebouwen en de woontoren komt een groene ‘schaduwtuin’ voor bewoners. 

Planning
In het laatste kwartaal van 2023 kunnen de bewoners verhuizen naar hun nieuwe appartement. Ben je al ingeschreven via woninginzicht.nl? 

Parkeren bij High Lane

High Lane ligt centraal in Tilburg met het bruisende stadsleven, winkels en andere voorzieningen op loop- en fietsafstand. We zijn voor een leefbare omgeving, waarin we autogebruik graag beperken.
Voor de bewoners komt er een klein aantal parkeerplaatsen. We kunnen toekomstige bewoners dus géén parkeerplaats beloven. Ben je geïnteresseerd in wonen in High Lane en wil je graag jouw auto kunnen parkeren? Dan horen we dat graag vooraf van je, mét uitleg waarom dit belangrijk voor je is. In de vragenlijst – die vanaf zondagavond 30 april online is – kun je dit motiveren. Hou er rekening mee dat je vooraf dus niét zeker bent van een parkeerplaats.

 

Samenwerkingspartners

High Lane bestaat uit 150 appartementen, waarvan circa 1/3  bestemd is voor bewoners met een zorgvraag en zelfstandig gaan wonen. Deze appartementen zijn verspreid door heel High Lane. Hierbij werken we nauw samen met de zorgpartijen Amarant, Stichting Het Werkt, Jados en Exodus.

 

150 SOCIALE HUUR-WONINGEN

In totaal komen er in High Lane 150 sociale huurwoningen een een ontmoetingsruimte. De woonoppervlakten van de appartementen variëren van 50, 65, 75 tot 80 m2. 
Op alle woningen is eventueel huurtoeslag mogelijk. Om in aanmerking te komen voor huurtoeslag is het verzamelinkomen, huishoudsamenstelling, leeftijd en vermogen bepalend.  Ben je al ingeschreven op www.woningeninzicht.nl? 

LIGGING

High Lane van bovenaf

Op de plattegrond zie je High Lane van bovenaf en de richtingen, met straatnamen en de ligging van het Spoorpark. Zo heb je een idee waarop je kijkt als je een appartement of atelier kunt huren in High Lane.